2020-08-14 18:08

Obama, între Hitler şi Lenin

 |  20:04
Obama, între Hitler şi Lenin

Grupul american protestatar TeaParty a creat un panou care conţine o imagine cu preşedintele american BarackObama plasată între cele ale lui Adolf Hitler şi Vladimir Ilici Lenin, deasupramesajului "Liderii radicali îşi fac prada din cei temători şi naivi". Barack Obama esteconsiderat a fi un socialist democratic, iar fotografia care îl ilustrază peObama conţine deasupra cuvintele "socialism democratic", în timp cedeasupra celei ale liderului nazist scrie "socialism naţional", iardeasupra celei a lui Lenin, "socialism marxist". Toate cele treiimagini afişate pe panou conţin cuvântul "schimbare", cuvânt care s-aaflat în centrul mesajului electoral al lui Obama.

Grupul care a realizat panoul afirmă că acesta, reprezintă mesajul asociaţiei,care condamna socialismul preşedintelui american. Mai multe pancarte similare au fost retrase de la evenimente ale organizaţiei, înurma reacţiilor negative primite. Purtătorul de cuvânt la nivel naţional alorganizaţiei a declarat că grupul său se opune unor astfel de comparaţii.

Publicaţia străină, WashingtonPost,spune că lipsa de credibilitate a lui Obama este cauzată de problemeleeconomice, de căderea industriei imobiliare, şi de încetineala cu care scade șomajul.Ultimele sondaje realizate la adresaa lui Obama arată că aprope 60 la sutăditre americani nu mai au încredere în socialistul Obama. Președintele americana fost aspru criticat din toate părțile, pentru felul în care cheltuie bugetulfederal. Mai ales în condițiile în care Casa Albă a anunțat că va fi obligatăsă împrumute 2.000 de miliarde de dolari în 2011, pentru a-şi acopericheltuielile.

Obamaa fost aspru criticat şi pentru că doreşte reformarea sistemului de sănătate şisă ofere asistenţă medicală de bază gratuită celor săraci.

Organizaţia Tea Party, cea care duce o campanie de denigrare a actualuluipreşedinte al SUA, a fost înfiinţată în 2009 prin mai multe proiecte naţionalemenite să protesteze faţă de pachetul de măsuri stimulative aprobat anul trecutşi a reformei sistemului sanitar. "Tea" reprezintă de fapt un acronimpentru "Taxed enough already" (taxaţi deja îndeajuns).Imaginile cu Barack Obama purtând mustaţa lui Hitler sunt deja faimoase şi aucirculat în cadrul mai multor manifestaţii de protest faţă de reforma din sănătatepropusă de Obama.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz