2020-08-09 21:16

Octavian Ursu, un german de origine română, ales primar în oraşul Gorlitz din estul Germaniei

 |  08:39
Octavian Ursu, un german de origine română, ales primar în oraşul Gorlitz din estul Germaniei

Candidatul Uniunii Creştin Democrate (CDU), germanul de origine română Octavian Ursu, a fost ales primar în oraşul Gorlitz, din estul Germaniei. Toate partidele principale i-au oferit susţinerea lui Ursu pentru a-l învinge pe candidatul partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), Sebastian Wippel, relatează Deutsche Welle.

Ursu a obţinut astfel o victorie importantă, câştigând peste 55% din voturi şi depăşindu-l pe Wippel cu peste zece procente.

Această cursă pentru primăria din Gorlitz a fost văzută ca un test cheie pentru AfD. Candidatul lor, Wippel, a câştigat prima rundă a alegerilor luna trecută, crescând astfel speranţele susţinătorilor AfD. Drept răspuns, toate partidele principale şi-au anunţat susţinerea pentru Ursu.

Ursu a declarat că majoritatea votanţilor au ales „o societate deschisă şi au votat împotriva izolării”.

„Sunt fericit. Acum trebuie să ajungem mai aproape de cei care nu m-au votat”, a declarat Ursu, care a fost născut la Bucureşti şi s-a mutat în Germania în 1990.

El a absolvit Conservatorul şi a venit în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la filarmonica din Gorlitz. Ursu a intrat în CDU în 2009 şi în 2010 a preluat conducerea circumscripţiei municipale din Gorlitz a partidului conservator. ÎN 2014 a fost ales în legislativul landului Saxonia, din care face parte Gorlitz, conform DW.

Wippel, un fost comisar de poliţie, a obţinut aproape 45% din voturi şi s-a declarat mulţumit de rezultat, „având în vedere că toate celelalte partide s-au mobilizat” împotriva sa.

Liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, l-a felicitat pe Ursu pe Twitter: „Victoria lui Octavian Ursu este o victorie a unei alianţe vaste pentru care sunt recunoscătoare”.

Gorlitz este situat la graniţa cu Polonia şi este cel mai estic oraş german. Localitatea, un oraş medieval pitoresc, care găzduieşte 57.000 de persoane, este aleasă des de studiourile de filmare de la Hollywood iar aici au fost filmate pelicule precum The Grand Budapest Hotel, Inglourious Basterds sau The Reader.

Într-o scrisoare deschisă publicată online, creatorii de filme, actorii, regizorii şi activiştii au cerut rezidenţilor din „Gorliwood”, cum este cunoscut oraşul în Germania, să respingă extremismul la vot.

„Nu cedaţi în faţa urii, a ostilităţii şi a marginalizării. Nu renunţaţi când lucrurile nu merg cum trebuie”, se arată în scrisoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz