2020-07-11 12:10

Oficial MAE: Peste 10.000 de români se află în prezent în Siria

 |  11:36
Oficial MAE: Peste 10.000 de români se află în prezent în Siria

Directorul Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Bogdan Stănescu, a declarat, luni, că peste 10.000 de români se află în prezent în Siria.

"În Siria la ora actuală avem undeva peste 10.000 de cetățeni români care se află pe teritoriul statului sirian. Începând cu 2011, momentul declanșării conflictului militar din Siria, MAE a repatriat prin mijloace proprii aproximativ 700 de cetățeni români. Un alt număr, mult mai însemnat din informațiile noastre, a reușit să se repatrieze pe cont propriu", a afirmat Bogdan Stănescu, potrivit Agerpres.

Oficialul MAE a mai spus că situația din Siria este deosebit de periculoasă din cauza războiului. În aceste condiţii, Bogdan Stănescu le-a recomandat românilor care se deplasează în zone de risc să-și anunțe prezența pe teritoriul statului respectiv la misiunea diplomatică sau oficiul consular a României din ţara respectivă.

"România este printre puținele state ale lumii care are ambasadă încă deschisă la Damasc și operațională. Este singura ambasadă a unui stat membru al Uniunii Europene care activează acolo. România a preluat protecția și asistența consulară a unor state cu capacități deosebite — menționez Franța, Australia, Canada și bineînțeles protejăm și asistăm cetățenii Republicii Moldova", a precizat oficialul MAE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz