2020-01-28 16:55

Oficial SUA: Rusia încearcă să pună presiune inclusiv asupra României. Strategia - contraproductivă

 |  07:40
Oficial SUA: Rusia încearcă să pună presiune inclusiv asupra României. Strategia - contraproductivă

Earle Litzenberger, adjunctul misiunii SUA la NATO, este de părere că Rusia încearcă să pună presiune asupra Aliaţilor, inclusiv asupra României. Litzenberger a ţinut să precizeze că această strategie este contraproductivă şi se întoarce împotriva Moscovei.

"Rusia încearcă să divizeze NATO şi unitatea Alianţei. Am explicat foarte clar - şi Rusia ştie asta - sistemul antirachetă pe care NATO îl amplasează în România este destinat să contracareze ameninţările venite din afara Europei, în special din Orientul Mijlociu. Nu este îndreptat împotriva Rusiei şi nu schimbă în niciun fel echilibrul strategic nuclear din Europa", a precizat, miercuri, la Bucureşti, Earle Litzenberger, adjunctul misiunii SUA la NATO.

Eale Litzenberger a afirmat că NATO şi SUA au încercat în mai multe rânduri să aibă un dialog cu Rusia pe această temă, dar Moscova a refuzat.

Referitor la ameninţările ruşilor, adjunctul misiunii SUA la NATO consideră că Rusia "încearcă să pună presiune asupra unor ţări ca România", dar acest lucru "se întoarce împotriva ei".

"Cred că este contraproductiv, cred că tot ce fac este să întărească determinarea României şi a NATO în a lua măsurile necesare pentru a asigura securitatea Alianţei", a completat oficialul SUA.

În ceea ce priveşte acţiunile de propagandă ale Moscovei, inclusiv în România, oficialul american a menţionat că spunerea adevărului este replica la această propagandă.

"NATO caută modalităţi de îmbunătăţire a transmiterii mesajelor sale", la fel şi statele membre, iar măsurile Alianţei "sunt de protejare, nu sunt agresive şi nu ameninţă pe nimeni", a afirmat Eale Litzenberger.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine