2020-07-10 04:12

Oficialii nord-coreeni se întorc în biroul de legătură de la Kaesong

 |  11:26
Oficialii nord-coreeni se întorc în biroul de legătură de la Kaesong

Coreea de Nord a revenit asupra unei decizii de a-şi retrage staff-ul dintr-un birou de legătură inter-coreean, aceştia întorcându-se la posturile lor luni, a anunţat Coreea de Sud, o decizie venită după ce preşedintele american Donald Trump a decis să nu impună noi sancţiuni Nordului, scrie Reuters.

Vineri, Coreea de Nord a anunţat că renunţă la biroul de legătură la câteva ore după ce SUA au impus primele noi sancţiuni de la al doilea summit între cele două ţări din februarie.

Biroul de legătură din Kaseong, Coreea de Nord, a fost deschis în septembrie şi reprezintă una dintre cele mai importante progrese din punct de vedere diplomatic între Sud şi Nord.

Retragerea staff-ului nord-coreean a reprezentat o lovitură pentru încercările preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in de a interacţiona cu Phenianul.

Totuşi, Trump a informat vineri că a decis să nu impună sancţiuni majore asupra Coreei de Nord, o decizie despre care experţii au afirmat că ar putea o fi o încercare de a detensiona situaţia.

„Unii dintre membrii staff-ului nord-coreean lucrează în biroul de legătură”, a informat Ministerul Unificării sud-coreean luni.

Cele două părţi au participat la o sesiune de consultări la biroul de legătură luni iar biroul va continua să funcţioneze în condiţii normale după ce nord-coreenii i-au informat pe sud-coreeni că au venit să îşi facă treaba „ca de obicei”, a adăugat ministerul.

Patru sau cinci oficiali nord-coreeni au venit la birou luni, jumătate dintre cei care sunt prezenţi în mod normal iar niciun oficial major nu a fost prezent, a informat agenţia sud-coreeană Yonhap.

Analiştii consideră că prezenţa nord-coreenilor la biroul de legătură reflectă cel mai probabil satisfacţia Phenianului privind decizia lui Trump de a nu impune noi sancţiuni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz