2019-10-17 11:14

OLANDA: milioane de ouă contaminate cu un pesticid extrem de PERICULOS

 |  10:57
OLANDA: milioane de ouă contaminate cu un pesticid extrem de PERICULOS

Olandezii sunt atenționați să nu mai consume ouă, până la finalizarea unei anchete pe plan național. E alertă alimentară, după ce în produse de la mai multe ferme de pui au fost găsite substanțe nocive. Milioane de ouă au fost retrase de la comercializare în Olanda după ce au fost contaminate cu un pesticid care ar putea avea efecte adverse asupra sănătăţii consumatorilor, au informat autoritățile olandeze.

Un insecticid otrăvitor a fost descoperit întâmplător, la un control de rutina, al calității unor oua destinate consumului. Prima alertă a fost lansată pentru produsele unei singure ferme.

Au început verificări mai atente și s-au descoperit situații similare la încă 17 unități. Ouăle produse acolo erau contaminate; a fost descoperit mult Fipronil, insecticid folosit împotriva puricilor, căpușelor și păduchilor.

La niveluri ridicate, Fipronil poate afecta ficatul, tiroida și rinichii. E interzis în crescătoriile de păsări, unde deparazitarea se face cu un produs natural, făcut din mentol și eucalipt. Acesta fusese însă amestecat cu Fipronil, în fermele cercetate.

Nu se știe cine și când a adăugat substanța toxică. E investigat acum un distribuitor belgian și o firmă olandeză de curățenie.

Decizia autorităților olandeze a fost una drastică: închiderea și verificarea tuturor celor 180 de ferme de pui din Olanda până duminică, informeaza TVR.

Și tot până atunci, populația a fost atenționată ca ar fi bine să nu mai mănânce ouă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray