2020-08-12 02:13

OMS a „făcut o treabă foarte tristă” în gestionarea virusului. Ce se întâmplă cu Organizația în termen de 30 de zile

 |  20:33
OMS a „făcut o treabă foarte tristă” în gestionarea virusului. Ce se întâmplă cu Organizația în termen de 30 de zile

„Dacă OMS nu se angajează să procedeze la îmbunătăţiri substanţiale în termen de 30 de zile, voi transforma suspendarea temporară a finanţării către OMS într-o măsură permanentă şi voi reconsidera calitatea noastră de membru în cadrul Organizaţiei”, a subliniat Trump într-un mesaj pe Twitter.

Președintele SUA a publicat la postarea sa și fotocopia unei scrisori în acest sens adresată şefului Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit tribuna.us. În cursul zilei de luni, Trumnp a declarat că OMS a „făcut o treabă foarte tristă” în gestionarea virusului şi va lua în curând o decizie cu privire la finanţarea SUA. În scrisoarea sa, Trump a declarat că singura cale de urmat pentru OMS este să-şi demonstreze independenţa faţă de China, adăugând că administraţia sa a început deja discuţii asupra reformei cu Tedros.

Au costat extrem de scump lumea

„Este clar că paşii greşiţi repetaţi din partea voastră şi a organizaţiei voastre pentru a răspunde la pandemie au costat extrem de scump lumea. Singura cale de urmat pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii este aceea de a-şi putea dovedi independenţa faţă de China”, subliniază preşedintele american în scrisoare.

SUA au contribuit cu peste 400 de milioane de dolari la OMS în 2019, sau aproximativ 15% din bugetul organizaţiei. Beijing a replicat acuzându-l pe Trump, a cărui țară este cea mai îndoliată din lume de pandemia Covid-19, cu peste 90.000 de morți, că a căutat să se „sustragă de la obligațiile” față de OMS și să „sape eforturile Chinei în fața epidemiei”.

Conform rezoluției adoptate marți, ancheta poate include „misiuni științifice și de colaborare în domeniu”. China s-a declarat deschisă anchetelor independente, dar nu înainte de sfârșitul pandemiei…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz