2020-07-11 11:31

OMUCIDERE în cazul lui George Floyd! Ce s-a descoperit în sângele acestuia

 |  13:18
 OMUCIDERE în cazul lui George Floyd! Ce s-a descoperit în sângele acestuia

George Floyd, afro-americanul al cărui deces a provocat proteste în SUA, a murit ca urmare a asfixierii (lipsei de oxigen), conform unei autopsii independente, relatează BBC, citată de News.ro.

Autoriii autopsiei au dat verdictul: omucidere.

El a murit după ce poliţiştii din Minneapolis au exercitat presiune pe gâtul şi spatele său, se arată în autopsia realizată de medicii angajaţi de familia lui Floyd.

„În opinia mea, cauza morţii este asfixierea, ca urmare a presiunii execitate pe gât – care a împiedicat irigarea creierului – şi presiunea exercitată pe spate, care a cauzat probleme de respiraţie”, a declarat Michael Baden, fost legist la New York, unul dintrei cei doi medici angajaţi de familia lui Floyd.

Medicii au concluzionat că moartea lui George Floyd poate fi încadrată la omucidere.

La prima autopsie, efectuată de Hennepin County Medical Examiner, s-a arătat că moartea lui Floyd a fost provocată de mai mulţi factori, între care hipertensiune şi consum de droguri.

George Floyd a fost ucis pe 25 mai. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare – Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute, este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, a recunoscut duminică, la o conferinţă de presă, că vede moartea lui Floyd ca pe o crimă şi că ar vrea să îi vadă şi pe ceilalţi trei poliţişti acuzaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz