2020-08-14 17:29

ONU avertizează Israelul împotriva unei anexări parţiale a Cisiordaniei ocupate

 |  12:41
ONU avertizează Israelul împotriva unei anexări parţiale a Cisiordaniei ocupate

Organizaţia Naţiunilor Unite avertizează Israelul împotriva oricărei anexări parţiale a Cisiordaniei, o nouă promisiune de campanie a premierului în exerciţiu Benjamin Netanyahu, evocând o ”perspectivă devastatoare”, relatează AFP.

”O asemenea perspectivă ar fi devastatoare cu privire la posibilitatea relansării negocierilor, pacea regională şi însăşi esenţa unei soluţii cu două state”, Israel şi Palestina, a declarat un purtător de cuvânt al ONU Stephane Dujarric, după ce Benjamin Netanyahu a anunţat că vrea să anexeze o parte strategică a Cisiordaniei, în cazul unei victorii în alegeri.

”Orice decizie israeliană vizând să impună legile, jurisdicţia şi administraţia sale în Cisiordania ocupată nu vor avea niciun efect internaţional legal”, a subliniat Stephane Dujarric.

Întrebat care a fost reacţia secretarului general al ONU Antonio Guterres, purtătorul de cuvânt a răspuns că ”poziţia secretarului general este clară. Acţiunile unilaterală nu ajută procesul de pace”.

Benjamin Netanyahu a promis marţi să anexeze o porţiune strategică a Cisiordaniei ocupate - şi anume Valea Iordanului şi partea de nord a Mării Moarte - în cazul în care obţine o victorie în alegerile legislative de la 17 septembrie.

Valea Iordanului reprezintă aproximativ 30% din Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel în 1967.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz