2020-03-28 16:00

ONU avertizează: Lumea trebuie să fie pregătită pentru milioane de refugiați

 |  11:00
ONU avertizează: Lumea trebuie să fie pregătită pentru milioane de refugiați

Schimbările climatice ar putea crește numărul refugiaților chiar și cu câteva milioane, a afirmat Filippo Grandi, înaltul comisar pentru Refugiați al Națiunilor Unite, relatează site-ul agenției Reuters, anunță MEDIAFAX.

Grandi a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos că persoanele care își părăsesc locurile de baștină din cauza schimbărilor climatice trebuie să fie tratați ca refugiați de țările spre care emigrează.

Comisia ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) a hotărât, luni, în legătură cu locuitorii insulei Ioane Teitiota din Kiribati, care au intentat un proces împotriva Noii Zeelande, după ce autoritățile de acolo au respins cererile de azil formulate de aceștia.

"Hotărârea spune că dacă aveți o amenințare imediată la adresa vieții dumneavoastră din cauza schimbărilor climatice, din cauza situațiilor de urgență climatică și dacă treceți frontiera și mergeți într-o altă țară, nu ar trebui să fiți trimiși înapoi, deoarece ar fi un risc la adresa vieții dumneavoastră, la fel ca într-un război sau într-o situație de persecuție", a subliniat Grandi.

"Trebuie să fim pregătiți pentru o mare creștere a numărului de oameni care se mută împotriva voinței lor", a spus oficialul. "Nu m-aș încumeta să vorbesc despre cifre specifice, este prea speculativ, dar cu siguranță vorbim despre milioane", a adăugat Grandi.

Bugetul UNHCR a crescut de la 1 miliard de dolari la începutul anilor '90 la 8,6 miliarde de dolari în 2019, în urma conflictelor din Irak, Afganistan și Siria. Agenția ONU asistă în acest moment peste 70 de milioane de refugiați.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine