2020-02-16 21:08

ONU a făcut hopa-sus cu premierul României

 |  19:48

Staffultehnic al ONU a fost nevoit să-i pregătească premierului nostru un podiumspecial pentru a ajunge la microfon şi a-şi ţine discursul la Adunarea Generalăde la New York. Ca metodă de a părea mai înalt, Boc a mai practicat ridicareape vârfurile picioarelor.

Înălţimeanu a fost niciodată punctul forte al premierului Emil Boc, deşi are o funcţie importantăîn stat. Din cauza asta a avut parte de-a lungul carierei sale de episoadeamuzante. Cel mai recent s-a petrecut miercuri, la New York. Pentru a ajunge lamicrofonul de unde urma să-şi ţină discursul la cea de-a 65-a sesiune aAdunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, organizatorii au montat unpodium special. Chiar înainte cu câteva secunde ca Emil Boc să ajungă lapupitrul de la care oficialii din toate ţările şi-au ţinut discursurile, unfuncţionar din stafful tehnic al Naţiunilor Unite a adus un podium micuţ din lemn, pe care l-amontat pe podea. În felul acesta, Boc a putut fi adus la înălţimea celorlalţipoliticieni. Premierul Boc a păşit rapid şi cu capul întors către prezidiudovedind că are antrenament. Înaintea lui de la tribună tocmai plecasepremierul Olandei, ţară cu una dintre cele mai mari medii de înălţime din lume.După ce s-a urcat pe podium, premierul român a ţinut un discurs despreeradicarea sărăciei.

Cea spus de la înălţime

“Punctulnostru de vedere este foarte clar: democraţia reprezintă sistemul imunitar alunei societăţi şi fără ea nu se poate elimina sau diminua sărăcia. Aşa cumatunci când ai o boală, dacă sistemul imunitar este în dificultate, organismulnu se vindecă, la fel şi societăţile. Dacă nu au acces la principiile de bazăale democraţiei, ele nu pot asigura prosperitate pentru cetăţeni”, a spus Boccocoţat pe podium. El a arătat că, în privinţa Obiectivelor de Dezvoltare aleMileniului, România îşi menţine angajamentul de a participa la nivelinternaţional pentru susţinerea acestora şi a amintit că, începând din 2007,România a avut o contribuţie de peste 250 de milioane de euro la acest program.După ce şi-a terminat discursul, podiumul a fost desfiinţat la fel de rapid cuma fost montat.

Pozat pe vârfuri

Emil Boc a dovedit decâteva ori că este deranjat de înălţimea sa şi a încercat să şi-o ascundă. El afost surprins într-o fotografie de grup făcută cu ocazia summitului mondial alprocurorilor generali ridicându-se pe vârfuri pentru a părea mai înalt. Efortullui însă a fost în zadar, pentru că nu s-a putut ridica nici pe departe laînălţimea celei care stătea lângă el, fosta handbalistă Codruţa Kövesi,procuror general al României, care este cu un cap mai înaltă decât Boc. Premierulromân nu este singurul oficial de rang înalt din lume care s-a oprit dincreştere în adolescenţă la aproximativ un metru şi şaizeci de centimetri. Preşedintelefrancez, Nicolas Sarkozy, apelează şi el destul de des la trucuri pentru aajunge la microfon. La aniversarea debarcării din Normandia, preşedintelefrancez a cerut staffului său să amplaseze în spatele tribunei o lădiţă dinlemn suficient de înaltă pentru ca, vorbind din spatele microfonului, să parăcam de aceeaşi statură ca preşedintele american Barack Obama care are 1,87 metriînălţime.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine