2019-08-20 22:24

Opt persoane au fost arestate după atacul de la Istanbul. Vezi ce se știe depre atentator

 |  19:43
Opt persoane au fost arestate după atacul de la Istanbul. Vezi ce se știe depre atentator

Nu mai puțin de opt persoane au fost reținute și plasate în detenție, luni, la Istanbul, în cadrul anchetei privind atentatul comis în noaptea de Anul Nou și revendicat de Statul Islamic, au relatat agențiile de presă Dogan și Anadolu, potrivit Agerpres.

Arestările au fost operate de echipe ale poliției antiteroriste, dar nu se cunosc detalii despre cei reținuți.

Arestările de luni sunt primele în legătură cu atacul survenit într-un club din Istanbul în noaptea de Anul Nou, atentat în care au fost ucise 39 de persoane, inclusiv cetățeni străini.

Atentatorul care a semănat moarte în clubul Reina din Istanbul, trăgând la întâmplare asupra sutelor de oameni care celebrau aici intrarea în Noul An, este în continuare dat în urmărire și căutat de autorități în cadrul unei ample operațiuni, subliniază agenția de presă Anadolu. 

În comunicatul în care a revendicat luni atacul de la Istanbul, gruparea Statul Islamic (SI) acuză Turcia, țară populată majoritar de musulmani, să s-a aliat creștinilor, referdinu-se astfel de coaliția internațională antijihadistă condusă de Washington și a cărei membră este și Ankara.

Jihadiștii au amenințat de mai multe ori că vor lovi Turcia ca răspuns la operațiunile ei militare în Siria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray