2019-10-15 07:21

ORBAN, victorie zdrobitoare în alegerile din UNGARIA. Liderii Opoziției și-au anunțat DEMISIILE

 |  11:05
ORBAN, victorie zdrobitoare în alegerile din UNGARIA. Liderii Opoziției și-au anunțat DEMISIILE

Partidul de guvernământ Fidesz şi-a asigurat o majoritate de două treimi şi în viitorul Parlament al Ungariei, obţinând potrivit rezultatelor preliminare anunţate de autoritatea electorală naţională 133 de mandate parlamentare din cele 199, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Liderul Fidesz, premierul Viktor Orban, şi-a asigurat astfel al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta. "Am câştigat, Ungaria a câştigat o mare victorie", şi-a anunţat Orban susţinătorii adunaţi în număr mare în apropiere de Dunăre, la Budapesta. "Am lăsat în urmă o mare bătălie, am obţinut o victorie crucială, avem şansa de a apăra Ungaria", a declarat politicianul naţionalist de dreapta. Premierul le-a mulţumit liderilor din Polonia care l-au susţinut, iar primele felicitări pentru victorie le-a primit de la Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional din Franţa, de extremă dreaptă, remarcă Reuters. După numărarea a 93% din voturi, pe locul al doilea în alegeri s-a plasat Jobbik, care va ocupa 26 de locuri în viitorul parlament ungar, iar pe locul al treilea Partidul Socialist, cu 20. Liderii ambelor formaţiuni - Gabor Vona, respectiv Gyula Molnar și-au anunțat demisiile imediat după anunțarea rezultatelor.

"Obiectivul Jobbik, de a câştiga alegerile şi de a forţa o schimbare în guvern, nu a fost atins", a declarat Vona. "Fidesz a câştigat. A câştigat din nou", a recunoscut el într-o conferinţă de presă. "Îmi prezint demisia. (...) Ne-ar fi plăcut ca prezenţa mare la vot să ducă la un alt rezultat, dar aşa a decis poporul", a mai spus liderul naţionalist.

La rândul său, conducerea Partidului Socialist din Ungaria a demisionat după victoria formaţiunii de guvernământ Fidesz în alegerile parlamentare de duminică. "Ne considerăm răspunzători de ceea ce s-a întâmplat, am recunoscut decizia alegătorilor", le-a declarat susţinătorilor şi ziariştilor liderul socialist Gyula Molnar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-09Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Apr 2018

cum se zice BUIE MRUXELLES in limba olandeza?......sa va luati toti teroristii la voi acasa la Bruxelles CURVE IMPUTITE scarbe ordinare
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Apr 2018

AL-QAIDA si terorismul asazis "islamic' este o inventie de laborator a BILDERBERGULUI....ei bombardeaza toate tarile,fura petrolul resursele si dau vina pe altii.....OLANDA BELGIA LUXEMBURG egal TERORISTI INTERNATIONALI..SIKTIR JUNKER SIKTIR BAROSSO SIKTIR MERKEL.....niste IMPUTITI sslugi ale globalismului......MERKEL SUGE MACIUCI LA NEGRI de aia si-a umplut GERMANIA de TERORISTI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray