2020-05-31 13:52

Organizația Națiunilor Unite: În Irak, SIIL comite crime de război

 |  00:01
Organizația Națiunilor Unite: În Irak, SIIL comite crime de război

Oficialii ONU sunt de părere că execuțiile săvârșite de organizația teroristă Statul Islamic în Irak și Siria (SIIL) se califică drept crime de război. Islamiștii din SIIL au dat făcut publice înregistrări ale unor execuții de soldați irakieni luați prizonieri în timpul luptelor.

Înaltul Comisar al Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a condamnat uciderea a sute de militari și civili irakiene de membrii grupării teroriste Statul Islamic în Irak și Levant (SIIL). „Se pare că sute de indivizi noncombatanţi au fost executaţi sumar în ultimele cinci zile, în principal militari care au fost capturaţi sau care se predaseră. Chiar dacă cifrele nu au fost încă verificate, această serie de execuţii cu sânge rece par a fi crime de război”, a afirmat oficialul ONU.

Declarația a fost făcută la scurtă vreme după ce SIIL a dat publicității imagini cu zeci de militari irakieni executați în apropiere de orașul Tikrit. Pentru publicarea înregistrărilor a fost folosit un cont de Twitter al organizației.

Guvernul irakian își regrupează unitățile pentru a porni o contraofensivă împotriva teroriștilor. Oficialii de la Bagdad speră că vor putea readuce sub control orașele pierdute la mijlocul săptămânii trecute. Cel mai important dintre ele, Mosul, este un mare centru petrolier al țării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-18Parerea ta...

ANONIMUL
17 Iun 2014

„Se pare că sute de indivizi noncombatanţi au fost executaţi sumar în ultimele cinci zile ... cand vom fi siguri de genocidul de acolo ? Poate ne spune unchiul sam care e in mare masura vinovat de dezastrul irakian. Pe unde au fost n-au reusit sa fie niste pacificatori. Pacea se mai face si cu duhul brandetii si cu multa diplomatie.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine