2020-02-22 13:44

Pakistanul anunţă că a doborât două avioane militare indiene

 |  09:41
Pakistanul anunţă că a doborât două avioane militare indiene

Pakistanul a confirmat miercuri că a efectuat raiduri aeriene în Caşmirul Indian şi a doborât două avioane militare indiene în spaţiul aerian pakistanez, scrie Reuters.

„Astăzi, Forţele Aeriene ale Pakistanului au efectuat lovituri din spaţiul aerian pakistanez în jurul Liniei de Control” a comunicat Ministerul de Externe al Pakistanului.

Armata Pakistanului a informat că avioane militare indiene au intrat în Pakistan drept răspuns iar două dintre ele au fost doborâte, un pilot fiind capturat.

Purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze, Asif Ghafoor, a afirmat că unul dintre avioane a căzut pe teritoriul controlat de Pakistan iar celălalt pe teritoriul indian.

Tensiunile între cele două ţări surori şi inamice din Asia de Sud sunt foarte puternice în urma unui atentat sinucigaş în Caşmirul indian, soldat cu cel puţin 40 de morţi în rândul unor trupe paramilitare indiene, la 14 februarie, revendicat de gruparea islamistă insurgentă Jaish-e-Mohammed (JeM), cu sediul în Pakistan.Comunitatea internaţională se teme de o escaladare a tensiunilor între cei doi vecini şi rivali, ambii dotaţi cu arma nucleară şi care au purtat mai multe războaie în trecut, pe tema regiunii Caşmir, un adevărat butoi cu pulbere, pe care o revendică amândouă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine