2020-02-21 21:11

PANICĂ în Franța: INUNDAȚIILE continuă să facă prăpăd

 |  23:05
PANICĂ în Franța: INUNDAȚIILE continuă să facă prăpăd

Inundații fără precedent în sudul Franței. Bilanțul încă provizoriu este înfricoșător - 13 morți, 9 răniți, sute de persoane izolate și importante pagube materiale. Autoritățile au declarat cod roșu de inundații și spun că pericolul se menține în continuare. Alte ploi și inundații sunt așteptate în orele care urmează.

Locuitorii din Aude, departament situat în sudul Franței, spun că în câteva ore s-a adunat atât de multă apă, încât un pod s-a rupt, iar șuvoaiele revărsate au inundat sute de hectare. Autoritățile spun că a plouat echivalentul a cinci luni de precipitații normale în numai câteva ore. Cea mai afectată zonă este cea cuprinsă între Carcassonne și Trébes, transmite TVR.

Oamenii sunt în stare de șoc, iar 350 de pompieri sunt mobilizați în întreaga zonă. Peste 60 de persoane au fost evacuate cu elicopterul. La Trébes apa a urcat 8 metri în 5 ore. La Carcassonne s-a format o celulă de criză, gata să ofere primul ajutor. Aici câmpurile sunt complet inundate, șoselele distruse, copacii au căzut și au blocat drumurile. Torenții de apă cu noroi au invadat străzile, iar locuințele sunt pline de apă. Mii de case au rămas fără curent electric.

Meteorologii spun că nu s-au mai înregistrat ploi și inundații atât de violente din 1891.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine