2019-10-16 05:14

Panică în Marea Britanie, după ce premierul a invocat posibilitatea unui Brexit DUR

 |  13:47
Panică în Marea Britanie, după ce premierul a invocat posibilitatea unui Brexit DUR

Luni, lira sterlină s-a depreciat cu peste 1% față de euro, tranzacționându-se la 85,65 penny pentru euro, cel mai redus nivel din ultimele opt săptămâni. Deprecierea e și mai mare prin raportare la dolar, o liră ajungând, luni, să valoreze 1,2163 dolari, cel mai redus nivel din octombrie. Este o reacție de panică a investitorilor, după ce premierul Theresa May a sugerat într-un interviu acordat Sky News că Marea Britanie va părăsi probabil piața unică europeană a bunurilor și serviciilor. Regatul Unit nu va încerca să păstreze anumite aspecte ale calității de membru al UE după ce va părăsi blocul comunitar, a adăugat prim-ministrul britanic.

Conform Agerpres, 9nii traderi au apreciat că declarațiile Theresei May sugerează că este pregătită să deruleze comerț cu UE ca și cum ar fi orice altă țară din afara Europei, fără nici un fel de statut privilegiat.

Votul din 23 iunie — când alegătorii britanici au votat în favoarea ieșirii țării din Uniunea Europeană — a declanșat turbulențe pe piețele financiare globale, iar lira sterlină s-a depreciat semnificativ, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul.

Londra urmează să invoce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona și să lanseze până la finalul lui 2017 un proces de negocieri cu Uniunea Europeană, care ar urma să dureze doi ani, la capătul căreia Marea Britanie ăși va pierde calitatea de membru UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray