2020-03-29 02:19

Panică în toate piețele financiare

 |  22:35
Panică în toate piețele financiare

Indicele bursier american Dow Jones Industrial Average s-a prăbuşit înainte de 1 martie cu peste 12%, în ceea ce a însemnat cea mai gravă scădere săptămânală de la criza financiară din 2008. Scăderile severe au şters peste 6.000 de miliarde de dolari din pieţele bursiere.

Cei mai bogaţi 500 de oameni ai planetei au pierdut 444 de miliarde de dolari săptămâna asta din cauza răspândirii coronavirusului, care a dus introdus panică în toate pieţele financiare, după cum notează  Bloomberg.

Potrivit indexului miliardarilor al Bloomberg, şeful Amazon Jeff Bezos, fondatorul Microsoft Bill Gates şi CEO-ul Louis Vuitton, Bernard Arnault,  au pierdut împreună 30 de miliarde din avuţia lor netă ca urmare a scăderilor de pe pieţele financiare. Doar din scăderea acţiunilor Amazon, Jeff Bezos a pierdut aproape 12 miliarde de dolari. Şeful Tesla Elon Musk a pierdut şi el 9 miliarde de dolari, în timp ce Mark Zuckerberg a rămas mai sărac cu 6,6 miliarde de dolari. Micky Arison, şeful Carnival Corp., companie ce deţine vasul de croazieră Diamond Princess, a pierdut 1 miliard de dolari din avuţie doar în ultima săptămână.

Totul a început mai demult

Cam atât, deocamdată. Aproximativ 80% din miliardarii planetei sunt pe pierdere în acest an, inclusiv cei ale căror afaceri au fost atrase în drama globală declanşată de noul virus. Totul a început însă mai demult și virusul a fost doar bomboana de pe…tort. Cotidianul britanic The Telegraph atrăgea atentia în 2015 că adevăratul motiv de îngrijorare financiară nu e Grecia, ci China. “Unde evenimentele seamănă izbitor cu crahul bursei americane din 1929. În timp ce toate privirile occidentalilor sunt concentrate pe Grecia, o criză financiară potențial mult mai mare se dezvoltă în cealaltă parte a lumii", nota The Telegraph. Care mai adăuga că în anumite zone se vorbește deja despre anul "1929 al Chinei - anul care a marcat începutul catastrofei economice Marea Depresiune".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine