2020-03-30 14:18

Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere în Bazilica Sfântul Petru din Vatican. Mii de pelerini au asistat la ceremonie

 |  10:08
Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere în Bazilica Sfântul Petru din Vatican. Mii de pelerini au asistat la ceremonie

Papa Francisc a oficiat, în noapta de sâmbătă spre duminică, slujba de Înviere în Bazilica Sfântul Petru din Vatican. La slujba care a marcat intrarea în sărbătoarea Sfintelor Paști a romano-catolicilor au participat mii de pelerini, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Papa Francisc a reamintit învierea lui Iisus în timpul celebrării, care a început în fața bazilicii prin aprinderea Lumânării Pascale. La finalul ceremoniei, lumânarea aprinsă a fost dusă într-o procesiune în biserica scufundată în întuneric, care s-a iluminat, semnificând învierea lui Iisus.

Suveranul Pontif a efectuat un botez tradițional în cursul nopții dinaintea duminicii Paștelui. În acest an, șase femei și patru bărbați din Italia, Albania, Cambodgia, Kenya și Portugalia au fost botezați, potrivit Radio Vatican.

Duminică, Papa Francisc oficiază a treia slujbă de Paște în Piața Sfântul Petru de la alegerea sa în 2013.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine