2020-07-06 23:36

Papa Francisc: Războiul nu aduce decât moarte și distrugere

 |  15:10
Papa Francisc: Războiul nu aduce decât moarte și distrugere

Papa Francisc a vorbit duminică în timpul rugăciunii despre consecințele războiului și a făcut apel la dialog și autocontrol, asta la două zile după uciderea unui important comandant militar iranian, de către SUA, informează Reuters şi AFP.

În timpul rugăciunii Angelus de duminică de la Vatican, Suveranul Pontif nu a menţionat numele Iranului, însă s-a referit la o tensiune groaznică care pluteşte în aer şi care poate resimţită în prezent în multe părţi ale lumii.

"În multe regiuni ale lumii există o atmosferă groaznică de tensiune", a spus papa Francisc, făcând referire la criza dintre Statele Unite şi Iran.

"Războiul nu aduce decât moarte şi distrugere. Invit toate părţile să păstreze aprinsă flacăra dialogului şi a autocontrolului şi să prevină ostilităţile", a adăugat el.

Generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Qods, secţiune a Gardienilor Revoluţiei iranieni însărcinată cu operaţiuni externe ale Iranului şi arhitect al strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, a fost ucis vineri printr-o lovitură aeriană americană în apropierea aeroportului internaţional din Bagdad, declanşând tensiuni puternice în Orientul Mijlociu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-05Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Ian 2020

cum ramane cu razboiul dintre comunisti si biserica? de cand a aparut comunismul a fost anti-religie.Deci astia sigur nu asculta de papa,au alta ierarhie.plus ca celelalte religii se lupta intre ele pentru comertul cu petrol.totul a luat-o razna si nimeni nu intelege cui foloseste situatia creata
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz