2020-02-26 21:51

Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru abuzurile sexuale comise de unii preoţi catolici

 |  13:21
Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru abuzurile sexuale comise de unii preoţi catolici

Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru abuzurile sexuale comise de unii preoţi catolici. Suveranul Pontif a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei slujbe la Vatican, la care au participat şase dintre victimele preoţilor pedofili.

Papa Francisc şi-a mai cerut iertare în faţa celor abuzaţi înainte de Paşte. De asemenea, Suveranul Pontif a condamnat complicitatea Bisericii catolice pentru că până acum a ascuns abuzurile sexuale reclamate.

„Acest lucru îmi provoacă tristeţe şi durere la gândul că unii preoţi şi cardinali, prin abuzarea sexuală a minorilor, au violat inocenţa acestora şi propria lor vocaţie sacerdotală”, a spus Papa Francisc.

La slujba la care Suveranul Pontif a condamnat abuzurile comise de unii preoţi catolici au asistat şi şase victime ale unor asemenea agresiuni, din Irlanda, Marea Britanie şi Germania.

Scuzele Papei Francisc vin la două săptămâni după ce un fost ambasador al Vaticanului în Republica Dominicană a fost condamnat de un tribunal de la Vatican pentru abuz sexual şi exclus din Biserică. Acesta este cel mai înalt oficial al Vaticanului investigat pentru abuzuri sexuale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine