2020-06-05 21:28

Papa FRANCISC și-a început vizita în BULGARIA. Ce cadouri a primit Suvernul Pontif de la premierul Boiko BORISOV

 |  12:24
Papa FRANCISC și-a început vizita în BULGARIA. Ce cadouri a primit Suvernul Pontif de la premierul Boiko BORISOV

Papa Francisc a sosit duminică în Bulgaria, în cadrul unui turneu de trei zile în Balcani menit să ilustreze deschiderea suveranului pontif faţă de creştinii ortodocşi, transmit BTA, dpa şi AFP, preluate de Agerpres.

Papa Francisc a fost întâmpinat duminică dimineaţa pe aeroportul din Sofia de premierul Boiko Borisov şi patru copii îmbrăcaţi în costume populare.

Premierul bulgar i-a mulţumit Papei pentru că a acceptat să-i viziteze ţara, iar primele cuvinte ale Papei au fost: „Mă rog realmente pentru pace". Tot pe aeroport a avut loc tradiţionalul schimb de cadouri, prilej cu care Papa a primit între altele o icoană a Sfinţilor Chiril şi Metodiu şi iaurt bulgăresc.

Suveranul Pontif a fost condus apoi la palatul prezidenţial, unde a fost întâmpinat în cadrul unei ceremonii oficiale de preşedintele Rumen Radev, ceremonie la care au mai luat parte preşedinta Parlamentului, Ţveta Karaiancheva, ministrul de externe Ekaterina Zaharieva, şi primarul Sofiei, Iordanka Fandakova.

Cea de-a 29-a călătorie apostolică a Papei Francisc de când a devenit capul Bisericii catolice, în 2013, va mai cuprinde duminică o întâlnire cu patriarhul Bisericii ortodoxe bulgare Neofit şi o rugăciune la Catedrala Nevski din Sofia. Biserica ortodoxă bulgară a exclus însă oficierea de slujbe interreligioase. Luni, Papa va vizita, între altele, un centru pentru refugiaţi, înainte de a porni spre Macedonia de Nord. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine