2020-06-03 13:39

Papa Francisc, vizită istorică în Cuba şi SUA

 |  19:52
Papa Francisc, vizită istorică în Cuba şi SUA

Papa Francisc este primul suveran pontif care ajunge în America şi primul papă latino-american care va păşi în Cuba.

Papa Francisc este aşteptat sâmbătă în Cuba într-o vizită istorică de trei zile ce încununează mai multe decenii de eforturi de apropiere a regimului castrist de Biserica Catolică şi lumea exterioară, transmite France Presse.

La Havana, primul contact important al papei cu mulţimea va fi slujba de duminică din Piaţa Revoluţiei, înainte de întâlnirea cu preşedintele Raul Castro.

O întrevedere cu fostul lider Fidel Castro ar putea avea loc în această zi. Francisc va conduce şi slujba de Vecernie în catedrala Inmaculada Concepcion, înainte de a se întâlni cu câteva mii de tineri cubanezi.

Alte momente importante ale vizitei se vor desfăşura în locuri simbolice: la Holguin, oraş fondat de un conchistador spaniol în secolul al XV-lea. Papa va binecuvânta oraşul de pe o colină, Loma de la Cruz, şi se va ruga în apropierea unei cruci de unde se poate vedea întreaga insulă a Cubei.

La Santiago, port important din vestul insulei, se va întâlni cu episcopi şi va spune o rugăciune pentru viitorul Cubei la foarte veneratul Sanctuar Virgen de la Caridad del Cobre.

Etapa cubaneză este prima dintr-un turneu delicat şi provocator de opt zile, care va cuprinde şi Statele Unite, cu vizite la Washington, New York şi Philadelphia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine