2019-10-17 11:14

Parlamentul European activează Articolul 7 împotriva Ungariei pentru încălcarea STATULUI de DREPT

 |  14:59
Parlamentul European activează Articolul 7 împotriva Ungariei pentru încălcarea STATULUI de DREPT

Parlamentul European a votat miercuri începerea procedurii de sancţionare a Ungariei pentru încălcarea regulilor democratice, anunţă Reuters. După un vot tensionat, majoritatea parlamentarilor europeni au susţinut moţiunea de a activa Articolul 7 împotriva Ungariei. Guvernul lui Viktor Orban este acuzat că a redus la tăcere presa, a atacat ONG-urile şi a subminat independenţa justiţiei.

S-au înregistrat 448 de voturi "pentru", 197 "împotrivă" şi 48 de abţineri.

Un raport al parlamentarului european Judith Sargentini a notat că atacurile lui Orban asupra presei independente, justiţiei, imigranţilor şi refugiaţilor reprezintă un pericol pentru principiile fundamentale ale Uniunii Europene.

Această măsură nu va duce la penalizarea imediată a Ungariei, dar va deschide calea către impunerea unor sancţiuni. Votul înseamnă, de asemenea, că Ungaria va primi un avertisment oficial pentru că a încălcat valorile europene.

Orban a descris votul ca fiind o răzbunare faţă de Ungaria pentru că a refuzat să primească refugiaţi conform regulilor UE.

Moţiunea urmează să fie aprobată de liderii celor 28 de state membre UE. Este nevoie de un vot unanim pentru ca Ungaria să nu mai aibă drept de vot iar o astfel de decizie ar fi, cel mai probabil, blocată de Polonia, aflată într-o situaţie similară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-12Parerea ta...

NATIONALIST ROMAN
13 Sep 2018

BRAVO UNGARIA , AI CURAJ SI DEMNITATE
PESEDISTILOR
13 Sep 2018

CUM ESTE CU NATIONALISMUL CA NU SE INTELEGE MAI DEGRABA ESTI MIZERIE UDMR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray