2020-07-14 04:27

Parlamentul Poloniei a respins interzicerea avortului

 |  15:44
Parlamentul Poloniei a respins interzicerea avortului

Parlamentul de la Varșovia a respins proiectul de lege ce prevedea interzicerea completă a avortului, controversata propunere declanșând ample proteste în Polonia, notează The Associated Press.

Inițial, mai mulți membri ai partidului de guvernământ, Lege și Justiție, și-au declarat susținerea pentru această propunere, dar ca urmare a presiunii sociale și-au schimbat părerea, astfel încât proiectul de lege a fost respins, cu 352 împotriva și doar 58 în favoarea proiectului.

Proiectul prevedea interzicerea avortului chiar și în cazul violurilor, incesturilor sau atunci când viața mamei se află în pericol și mai includea posibilitatea pedepsirii cu până la cinci ani a femeilor care încercau să obțină o întrerupere a sarcinii.

Biserica Catolică susține propunerea de interzicere a avortului, care ar putea conduce, de asemenea, și la limitarea programurilor de educației sexuală.

Aproximativ 100.000 de femei au participat luni la un amplu protest organizat în urma unui apel al actriței Krystyna Janda. Ea a spus că a pus capăt la două sarcini care îi amenințau viața, și a declarat pentru Radio Zet săptămâna aceasta că "femeile din Polonia sunt lăsate total pe dinafară" în această dezbatere legată de ce pot și ce nu pot face cu corpurile lor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz