2020-01-27 10:49

Partenerii lui Tăriceanu din Parlamentul European îl susțin pe candidatul „băsiștilor”

 |  11:55
Partenerii lui Tăriceanu din Parlamentul European îl susțin pe candidatul „băsiștilor”

Grupul ALDE (Liberalii și Democrații pentru Europa) din Parlamentul European anunță că îl susțin pe candidatul Partidului Popular European (PPE), Antonio Tajani. Grupul ALDE este cel la care este afiliat partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu. De fapt, ALDE de România și-a gândit titulatura pentru ca inițialele să fie identice cu ale grupului din Parlamentul European condus de Guy Verhofstadt. PPE este grupul european care l-a susținut „până în pânzele albe” pe fostul președinte al României, Traian Băsescu. PDL a fost prima formațiune din România care a aderat la PPE, urmată de PNL. Faptul că ALDE din PE sprijină candidatul PPE echivalează, în termeni politici, cu o susținere a lui Traian Băsescu, pentru o funcție de premier, de către partidul lui Tăriceanu.

Conform EU Observer, Verhofstadt a anunțat, marți, că se retrage din cursa pentru președinția Parlamentului European și că atât el, cât și grupul Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) îl susțin pe candidatul Partidului Popular European (PPE), Antonio Tajani, transmite publicația EU Observer.

Europarlamentarii își aleg marți noul președinte, după ce socialistul german Martin Schulz și-a încheiat mandatul înainte de termen, anunțând că vrea să revină în politica internă.

Grupurile PPE și ALDE au anunțat, tot azi, formarea unei coaliții „care să reformeze Europa” și le-au adresat și altor grupuri invitația de a li se alătura. „Cu provocări precum (președintele american ales Donald) Trump și (președintele rus Vladimir) Putin, cheia succesului este să reformăm Uniunea Europeană”, a spus Guy Verhofstadt, conform unui comunicat citat de Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-17

In legatura cu acest articol...

UPDATE. ALEGERI la şefia Parlamentului European. Un ROMÂN se află printre candidaţi
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine