2019-12-06 03:18

Partidele din Bulgaria se pregătesc pentru alegeri legislative anticipate

 |  15:34
Partidele din Bulgaria se pregătesc pentru alegeri legislative anticipate

Politicienii socialişti din Bulgaria, parte a coaliţiei de guvernare, sunt de acord cu organizarea unor alegeri anticipate pentru parlamentul naţional. Hotărârea socialiştilor a fost făcută după ce aliaţii din MDL, partidul minorităţii turce, s-au exprimat în favoarea unui scrutin electoral parlamentar.

Partidul Socialist bulgar, parte a coaliţiei de guvernare conduse de premierul Plamen Oreşarski, şi-a dat acordul pentru organizarea de alegeri legislative anticipate. „Cred că alegerile nu trebuie să fie amânate”, a declarat Serghei Stanişev, preşedintele socialiştilor.

Anterior, MDL, partidul minorităţii turce, aliat al socialiştilor, s-a pronunţat joi pentru organizarea de alegeri pe 30 noiembrie sau 7 decembrie. Conform Mediafax, turcii i-au avertizat pe socialişti că ia în calcul ca după alegeri să intre la guvernare alături de actuala opoziţie. Opoziţia conservatoare, condusă de Boiko Borisov, fost prim-ministru al Bulgariei, a solicitat organizarea cât mai rapidă a alegerilor.

În ultima săptămână, Guvernul de la Sofia a fost criticat dur de Comisia Europeană pentru începerea lucrărilor la gazoductul South Stream al companiei ruse Gazprom, precum şi pentru identificarea unor nereguli în cheltuirea fondurilor europene. Zeci de milioane de euro au fost blocate de Bruxelles ca urmare a problemelor găsite de europeni. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray