2019-11-15 18:13

Partidul lui Putin pierde o treime din mandate în alegerile locale la Moscova

 |  10:23
Partidul lui Putin pierde o treime din mandate în alegerile locale la Moscova

Rusia Unită, partidul aflat la putere în Rusia, a pierdut aproximativ o treime din mandatele pe care le deţinea în Parlamentul Moscovei, în alegerile municipale şi regionale de duminică, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, relatează Reuters.

Potrivit RIA Novosti, partidul lui Vladimir Putin ar urma însă să-şi păstreze majoritatea în adunarea din capitală, cu 26 de mandate din 45.

Moscoviţii s-au prezentat duminică la urne în alegeri foarte urmărite, din cauza excluderii a numeroşi candidaţi din opoziţie, care a condus la manifestaţii importante în această vară.

Opzanţii excluşi, între care se află numeroşi susţinători ai lui Aleksei Navalnîi, au acuzat autorităţile că i-au îndepărtat cu bună ştiinţă din scrutin.

Cu doi ani înaintea alegerilor legislative, Navalnîi a făcut din acest scrutin o etapă esenţială a bătăliei împotriva Rusiei Unite, a cărei cotă se află la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, din cauza nemulţumirii provocate de creşterea vârstei de pensionare şi scăderii constante a veniturilor.

În 2014, Rusia Unită a obţinut 28 de mandate, cărora li s-au adăugat aleşi independenţi pe care i-a susţinut.

Partidul Comunist a înregistrat de această dată o ascensiune, obţinând 13 mandate, faţă de cinci în scrutinul anterior.

Partidul Iabloko (liberal, opoziţie), a obţinut trei mandate, la fel ca Partidul Rusia Dreaptă, tot potrivit RIA Novosti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-09Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Umbra lui Stalin Uciderea lui Boris Nemțov, figură emblematică a opoziției anti-Putin, pe un pod aflat la doar câțiva pași de Kremlin, a șocat opinia publică occidentală și chiar și pe cea din Rusia, mult mai obișnuită cu acest mod de a face „politică”
02 Mar 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray