2020-01-25 13:13

Pe banii lui Strauss-Kahn. Camerista Nafissatou Diallo îşi deschide restaurant

 |  18:29
Pe banii lui Strauss-Kahn. Camerista Nafissatou Diallo îşi deschide restaurant

Nafissatou Diallo, camerista de la hotelul Sofitel din New York care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală în 2011, a folosit o parte din banii primiţi de la fostul director al FMI pentru a-şi deschide un restaurant în oraşul american. Director al Fondului Monetar Internaţional din 2007, Dominique Strauss-Kahn, a fost nevoit să îşi dea demisia în 2011, după ce a fost acuzat că a agresat sexual o menajeră originară din Noua Guinee, Nafissatou Diallo, în camera rezervată la hotelul Sofitel, din New York. Scandalul s-a încheiat în 2012, în urma unui acord financiar confidenţial între cele două părţi, relatează RTL.fr, citat de Mediafax.

Totodată, scandalul de la hotelul Sofitel din New York a pus capăt ambiţiilor politice ale lui Dominique Strauss-Kahn, care era candidatul favorit al forţelor politice de stânga pentru alegerile prezidenţiale din Franţa din 2012.

La trei ani după ce a părăsit oraşul New York, în urma încheierii acestui dosar, Nafissatou Diallo s-a întors pentru a deschide un restaurant cu banii pe care i-a primit de la Dominique Strauss-Kahn.

Potrivit unor surse, acordul financiar încheiat de cele două părţi ar valora câteva milioane de dolari, iar Diallo a folosit o parte din această sumă pentru a-şi deschide restaurantul cu specific american şi vest-african.

Potrivit fostului său avocat, „ea şi fiica sa sunt bine. (...). Poate că ea are mai mulţi bani decât a avut vreodată, dar ştiu sigur că ar fi preferat să rămână cameristă la acest hotel şi nimic din toate acestea să nu se fi întâmplat, pentru că era fericită”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine