2020-06-02 14:57

PE: Partidul Popular Danez şi Adevăraţii Finlandezi aderă la grupul conservator ECR

 |  00:01
PE: Partidul Popular Danez şi Adevăraţii Finlandezi aderă la grupul conservator ECR

Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) din Parlamentul European va mai primi două partide, unul din Danemarca şi altul din Finlanda. Şase noi deputaţi se vor alătura astfel grupului conservator.

Partidul Popular Danez (DF) şi Adevăraţii Finlandezi, două partide eurosceptice şi antiimigraţie din Parlamentul European (PE), au anunţat joi că se vor alătura grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR). „Dorim să ne integrăm în cel mai mare grup posibil cu cea mai mare influență posibilă”, a precizat Soren Sondergaard, purtătorul de cuvânt al DF. „David Cameron și conservatorii (...) au discutat despre modul în care (Marea Britanie n.r. ) poate rămâne membru al UE, însă cu condiții mai puțin stricte în unele domenii”, a adăugat acesta.

Partidul Popular Danez şi Adevăraţii Finlandezi au făcut parte din acelaşi grup cu UKIP, dar au denunţat ulterior alianţa cu formaţiunea lui Nigel Farage. Printre noii deputaţi se află câţiva politicieni controversaţi, informeay[ Agerpres. Morten Messerschmidt de la DF a fost condamnat în 2002 pentru un afiş în care lega „societate multietnică” de un viol în grup şi crima organizată. În schimb, finlandezul Jussi Halla-Aho a fost amendat în 2012 pentru că a afirmat că profetul Mahomed se face vinovat de pedofilie


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine