2020-07-08 17:49

Pensionarii din Marea Britanie au o situaţie mai rea decât cei din România. Sunt printre cei mai săraci din UE

 |  15:00
Pensionarii din Marea Britanie au o situaţie mai rea decât cei din România. Sunt printre cei mai săraci din UE

Pensionarii din Marea Britanie sunt printre cei mai săraci din UE. Mai mult, ei au o situaţie mai rea decât cei din Europa de Est, inclusiv România, susţine Daily Express, citat de b1.ro.

Sursa citată precizează că 15 ţări stau mai bine decât Marea Britanie atunci când este vorba despre nivelul de sărăcie în rândul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, potrivit unui raport realizat de Centrul Internaţional pentru Longevitate (ILC-UK).

Astfel, Germania, Austria, Spania, Danemarca, Polonia, Irlanda, Norvegia, Slovacia, Luxemburg, Cehia, Ungaria şi Olanda se clasează înaintea Marii Britanii.

De asemenea, 16,1% dintre pensionarii britanici trăiesc într-o relativă sărăcie. În România proporţia acestora este de 15,4%, iar în Letonia de 13,9 la sută.

Unul dintre principalele motive care a determinat persoanele cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani să se lupte pentru a putea rămâne în serviciu până la vârsta de pensionare îl reprezintă tăierile bugetare.

Sursa citată mai precizează că cel puţin 1,5 milioane de persoane cu vârste peste 50 de ani au fost nevoite să renunţe la locul de muncă în ultimii opt ani din cauza unei combinaţii de şomaj, sănătate precară sau pensionare anticipată forţată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz