2020-02-18 00:29

Pentagonul face economii

 |  16:45
Pentagonul face economii

Secretarul americanal apărării, Robert Gates, a recomandat desfiinţarea unuia dintre cele zececomandamente majore ale armatei americane, în cadrul eforturilor de reducere acheltuielilor din apărare. Şeful Pentagonului a propus închiderea ComandamentuluiForţelor Comune, cu baza în Virginia, unde lucrează 5.000 de oameni. Gates aanunţat că vrea să facă economii de 100 de miliarde de dolari în următoriicinci ani. De asemenea, tot pentru a face economii, el vrea să reducă cu circa10% folosirea contractorilor externi de către armată şi ia în considerare reducereanumărului generalilor şi amiralilor, eliminând circa 50 de poziţii din ierarhiamilitară americană.

În acestfel, şeful Pentagonuluivrea să deblocheze fonduri necesare pentru liniafrontului. El a subliniat că nu este vorba despre reducerea bugetului Apărării,ci doar de reconfigurarea lui, pentru o mai mare eficienţă.

RobertGates, care a fost secretar al apărării şi în timpul celui de-al doilea mandatal preşedintelui George W. Bush, a spus luni într-o conferinţă de presă căforţele armates-au dezvoltatîn mod “nemăsurat şi costisitor” dupăatacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Propunerile lui Gates vor ficontestate probabil în Congres, maiales de către republicani,careau spus că nu văd de ce ar trebui eliminat unul dintre comandamentele armateişi se tem că economiile vor slăbi apărarea naţiunii. În schimb, preşedinteleBarack Obama a salutat propunerile lui Gates, în care a văzut un efort de areforma modul în care Pentagonul se administrează.

DepartamentulApărării va cheltui peste700 de miliarde de dolari în acest an, mai multdecât orice alt serviciu militar din lume, potrivit BBC.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine