2020-02-29 00:16

Petiţia online împotriva controversatei reforme a Legii Muncii din Franţa a strâns peste un milion de semnături în doar două săptămâni

 |  12:07
Petiţia online împotriva controversatei reforme a Legii Muncii din Franţa a strâns peste un milion de semnături în doar două săptămâni

Florentin Dincă

O petiție online împotriva controversatei reforme a dreptului la muncă în Franța a adunat în doar două săptămâni peste un milion de semnături. Petiția, lansată de unii militanți socialiști și de sindicaliști pe site-ul change.org întrunise până vineri 1.000.607 semnături de susținere, devansând astfel toate petițiile recente împotriva directivelor europene sau proiectelor de lege.

Intitulată “Legea Muncii: nu, mulțumesc!”, petiția cere ministrului muncii Myriam El Khomri să renunțe la acest proiect de lege, contestat până și în Partidul Socialist aflat la putere. Prezentată de guvernul socialist ca fiind indispensabilă luptei împotriva șomajului endemic, reforma cu pricina este criticată vehement şi de o parte a stângii.

Sindicatele salariaților și studenților au lansat un apel la manifestații pentru miercuri, săptămâna viitoare, împotriva dispozițiilor de inspirație liberală ale acestui text care urmărește în special să faciliteze concedierile economice, notează Agerpres. Adoptarea reformei fusese programată în Consiliul miniștrilor pentru 9 martie, dar examinarea ei a fost amânată pentru 24 martie în urma presiunilor sociale și politice.

Odată cu reforma dreptului muncii, salutată de patronat și susținută de opoziția de dreapta, președintele Francois Hollande încearcă să ofere mai multă 'flexibilitate' întreprinderilor în angajări și concedieri, asigurând în același timp că vrea să mențină securitatea salariaților.

Şeful de stat francez a făcut din reducerea șomajului condiția candidaturii sale pentru un al doilea mandat. Însă, de la alegerea sa, numărul solicitanților de locuri de muncă a crescut de la 4,4 milioane la 5,5 milioane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine