2020-02-19 11:57

Podul Crimeei încinge spiritele: UE, SUA şi Ucraina condamnă iniţiativa preşedintelul Vladimir Putin

 |  11:48
Podul Crimeei încinge spiritele: UE, SUA şi Ucraina condamnă iniţiativa preşedintelul Vladimir Putin

Statele Unite au ”condamnat” inaugurarea de către preşedintele rus Vladimir Putin a ”Podului Crimeei”, marţi, drept o încercare a Moscovei de a ”consolida anexarea ilegală” a acestui teritoriu ”care face parte din Ucraina”.

Construcţia podului de către Rusia aminteşte voinţa insistentă a Rusiei de a încălca dreptul internaţional”, a denunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Podul - un şantier colosal şi foarte simbolic - vizând să reducă izolarea peninsulei anexate de Moscova în 2014, a fost inaugurat marţi de Vladimir Putin - la volanul unui camion portocaliu.

”Asta s-a întâmplat fără autorizarea Guvernului ucrainean”, a protestat Heather Nauert, care a deplâns faptul că ”Podul Crimeei” ”obstrucţionează navigaţia, limitând mărimea navelor care pot să treacă prin Strâmtoarea Kerci, singura cale de acces prin apele teritoriale ale Ucrainei în Marea Azov”.”Ne reafirmăm ataşamentul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a subliniat ea, potrivit news.ro.

Toate sancţiunile americane legate de anexarea Crimeei - inclusiv cele vizând persoane şi entităţi implicate în şantierul podului - ”vor rămâne în vigoare atât timp cât Rusia nu va preda Ucrainei controlul asupra peninsulei”, a anunţat reprezentanta diplomaţiei americane.

Uniunea Europeană a denunţat o nouă încălcare a suveranităţii Ucrainei .Podul care leagă Crimeea de Rusia, inaugurat de Putin la patru ani de la anexarea peninsulei ucrainene de către Moscova, este ”o nouă încălcare a suveranităţii” Kievului, a afirmat UE. Rusia a construit această infrastructură ”fără consimţământul Ucrainei”, a denunţat o purtătoare de cuvânt a Serviciului Acţiunii Externe al Uniunii (SEAE).”Asta constituie o nouă încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei de către Rusia”, a subliniat ea, potrivit news.ro

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a acuzat marţi Rusia, într-un interviu acordat AFP, de ”încălcarea dreptului internaţional” prin inaugurarea ”Podului Crimeei”. Podul, cu o lungime de 19 kilometri, asigură o legătură între Peninsula Taman, în sudul Rusiei, şi Peninsula ucraineană Kerci, în Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-16Parerea ta...

BELINO
17 Mai 2018

ASA ESTE BAI NEAMULE . AU LUPTAT LICURICI SI UCRAINIENI CONTRA TURCILOR , FACIND RAZBOIUL CRIMEI , CU RESTURILE EUROPEI . TARUL A CONSTRUIT 19 KILOMETRI IN 2 ANI SI NOI NU TERMINAM METROUL DIN DRUMUL TABERI DE 12 ANI .. ADICA 4 KILOMETRI .
BAU , BAU .
20 Mai 2018

TARULE VINO SI FA PODURILE DE LA GALATI SI MIHAI BRAVO DE GIURGIU . EVENTUAL IN 3 LUNI . NU MAI AU CE FURA CAPITALISTI - FOSTI COMUNISTI . . EVENTUAL SI AUTOSTRAZI IN MOLDOVA SI BASARABIA , IN DOUA SAPTAMINI . . CU OCAZIA ASTA MERGI PINA LA VIENA IN 10 ORE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine