2020-02-23 10:44

Polonia cere NATO să amplaseze unități militare și armament în Europa centrală

 |  09:31
Polonia cere NATO să amplaseze unități militare și armament în Europa centrală

Noul președinte al Poloniei, Andrzej Duda a cerut ca aliaţii NATO să amplaseze unități militare și armament în teritoriile care constituie flancul estic al Alianței. Duda a făcut aceste afirmaţii în cadrul vizitei din capitala estoniană Tallin, relatează agenția de presă Unian, citând antena ucraineană a Deutsche Welle, potrivit Agerpres.

„Numai în acest fel poate fi asigurată securitatea în regiune. Cerem și așteptăm ca aliații prieteni să amplaseze unități militare și armament în teritoriile care constituie astăzi flancul estic al Alianței”, a afirmat preşedintele Poloniei, în cadrul întrevederii cu omologul său eston, Toomas Hendrik Ilves.

Andrzej Duda a mai spus că „nu trebuie să tolerăm încălcarea dreptului internațional”, făcând astfel referire la acțiunile Rusiei împotriva Ucrainei.

Președintele eston a declarat, la rândul său, că „nu există pace fără recunoașterea dreptului internațional”, el făcând apel la dezvoltarea capacităților militare pentru a putea răspunde la provocări.

Toomas Ilves a solicitat NATO să reacționeze la noile provocări.

„Noi trebuie să trimitem un semnal clar să suntem pregătiți să-i apărăm pe toți și pe fiecare membru în parte al Alianței. Vecinul nostru estic vede această regiune ca pe o zonă vulnerabilă, un loc unde pot fi verificate determinarea și angajamentul NATO'', a precizat preşedintele eston.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine