2020-04-10 03:45

Polonia investeşte zeci de MILIARDE de EURO în modernizarea armatei

 |  18:04
Polonia investeşte zeci de MILIARDE de EURO în modernizarea armatei

Polonia va aloca aproximativ 44 de miliarde euro pentru modernizarea armatei până în anul 2026. Suma imensă va fi investită, în principal pentru modernizarea avioanelor şi elicopterelor militare, precum şi a submarinelor, anunţă ministrul Justiţiei, Mariusz Blaszczak, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Update-urile militare urmează să fie instalate în principal în estul Poloniei, pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice, pentru descurajarea Rusiei.] "Este vorba de o direcţie, de o bază de plecare pentru dezvoltare", a declarat Blaszczak.

Printre achiziţiile prioritare ministrul a enumerat 32 de avioane militare noi, pentru înlocuirea flotelor de aparate MiG29 şi Su22, precum şi submarine, elicoptere şi sisteme sol-aer. Mariusz Blaszczak nu a oferit detalii.

La jumătatea lunii februarie, Polonia şi Statele Unite au semnat un contract în valoare de 414 milioane de dolari (365 de milioane euro) pentru achiziţionarea a 20 de sisteme de rachete mobile HIMARS, potrivit Mediafax. În martie anul trecut, Polonia a achiziţionat un sistem balistic american Patriot, în cadrul unui contract de 4,75 miliarde de dolari (3,8 miliarde de euro).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine