2020-02-18 02:18

PRĂBUŞIREA avionului Ethiopian Airlines: A fost identificată una dintre posibilele CAUZE ale DEZASTRULUI AVIATIC

 |  13:07
PRĂBUŞIREA  avionului Ethiopian Airlines: A fost identificată una dintre posibilele CAUZE  ale DEZASTRULUI AVIATIC

Avionul Boeing 737 Max prăbuşit în Etiopia, în urma căruia au murit 157 de persoane luna trecută, a avut un senzor deteriorat la decolare de un obiect străin sau o pasăre, relatează ABC News.

Senzorul deteriorat a declanşat date incorecte şi a determinat piloţii să oprească software-ul sistemului automat, cunoscut sub numele de MCAS. Totuşi, sistemul s-ar fi declanşat singur, astfel împingând avionul în jos, declară surse implicat în investigaţie au declarat pentru ABC News.

Piloţii ar fi încercat să ridice manual avionul, dar nu au reuşit să recapete controlul, în cele din urmă rezultând în prăbuşirea aeronavei.

Nu a fost clar iniţial dacă echipajul a repornit în mod intenţionat sistemul MCAS, care a fost proiectat să împingă nasul lui avionului 737 MAX în jos în cazul în care avionul intră în picaj. Sistemul  este suspectat de producerea celor două accidente recente ale avioanelor Boeing 737 Max 8, citeaza Mediafax.

O persoană cu cunoştinţe despre aeronavă a spus că sistemul nu se poate reactiva, decât dacă este solicitat de piloţi. O posibilitate este ca echipajul să fi reactivat MCAS în încercarea de a reduce forţele pe coloana de comandă sau pentru că nu au reuşit să reducă picajul avionului în mod manual.

Boeing a avertizat împotriva speculaţiilor înainte de un raport preliminar, în timp ce anchetatorii etiopieni nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Software-ul sistemului automat al companiei Boeing se află în centrul anchetelor cu privire la prăbuşirea aeronavei Ethiopian Airlines de luna trecută şi a unui accident al companiei Lion Air, petrecut în Indonezia în luna octombrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine