2020-06-02 18:48

Premierul din Kosovo și-a dat DEMISIA, citat pentru CRIME de război

 |  22:52
Premierul din Kosovo și-a dat DEMISIA, citat pentru CRIME de război

Premierul kosovar Ramush Haradinaj şi-a anunţat vineri demisia din funcţie din cauza faptului că a fost citat de un tribunal pentru crime de război de la Haga pentru a fi chestionat în legătură cu violenţele din timpul războiului din Kosovo, potrivit Reuters.

”Motivul pentru care am luat această decizie este acela că am primit calitatea de suspect din partea Tribunalului Special”, a declarat Haradinaj, adăugând că va merge la Haga săptămâna viitoare.

Haradinaj, un fost lider de gherilă, care a negat întotdeauna orice fărădelege, a declarat că este pregătit să facă faţă oricăror acuzaţii.

Tribunalul Special pentru Kosovo de la Haga a fost fondat în 2015 pentru a-i judeca pe foştii membri de gherilă ai Armatei de Eliberare din Kosovo pentru presupuse crime de război care au avut loc între 1998-1999 şi care a condus la independenţa faţă de Serbia.

Demisia acestuia vine în contextul în care Curtea Supremă de la Haga a decis vineri că Olanda este parţial responsabilă pentru uciderea a 300 de bărbaţi musulmani la Srebreniţa, Bosnia, în anul 1995.

În februarie 2007, Curtea Internaţională de Justiţie a concluzionat că masacrul de la Srebreniţa este un act de genocid, comis cu intenţia de a distruge parţial grupul musulman din Bosnia Herţegovina.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine