2020-07-11 00:58

Premierul Rusiei: ar putea începe un nou război mondial

 |  07:19
Premierul Rusiei: ar putea începe un nou război mondial

Dmitri Medvedev a cerut discuții pentru încetarea focului în Siria. Altfel, avertizează premierul Rusiei, ar putea declansa un "nou razboi mondial", care ar fi permanent.

Intrebat in legatura cu propunerile unor tari arabe sa intre in conflict sub o comanda a Statelor Unite, Medvedev a spus ca "asta ar fi rau pentru ca ofensivele terestre de obicei fac ca razboaiele sa fie permanente", relateaza agentia AFP.

"Priviti doar la ce s-a intamplat in Afganistan si in multe alte tari. Nu trebuie sa va reamintesc ce s-a intamplat in saraca Libie", a mai spus premierul rus, citat si de Reuters.

"Americanii si partenerii nostri arabi trebuie sa se gandeasca bine la asta: vor un razboi permanent?", a spus Medvedev, intr-un interviu pentru cotidianul financiar german Handelsblatt, in ajunul unei conferinte pe teme de securitate ce va avea loc la Munchen.

"Chiar cred ei ca ar castiga un asemenea razboi foarte repede? Asta este imposibil, in special in lumea araba. Acolo toti lupta impotriva tuturor, totul este mult mai complicat. Ar putea dura ani sau decenii", a mai spus premierul rus.

"De ce este asta necesar? Toate partile trebuie sa fie obligate (sa stea) la masa negocierilor, in loc sa declanseze un nou razboi mondal", mai precizeaza Medvedev, potrivit unor extrase din interviul ce va aparea vineri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz