2020-08-14 17:56

Premierul Ungariei: Imigranţii vin la un trai mai bun, nu fug de război

 |  22:12
Premierul Ungariei: Imigranţii vin la un trai mai bun, nu fug de război

Premierul ungar Viktor Orban critică refugiaţii care au invadat Europa şi nu este de acord cu planul marilor ţări de a împărţi în cote miile de imigranţi.

„Cei mai multi dintre imigrantii sositi clandestin in Europa nu sunt refugiati, ci persoane care vin in Uniunea Europeana doar pentru un nivel de trai mai bun”, a declarat joi la Bruxelles premierul ungar Viktor Orban.

Acesta a subliniat de asemenea că ţara sa nu doreşte să găzduiasca multi musulmani, iar o eventuala instituire a unui mecanism de redistribuire a refugiatilor prin cote obligatorii nu va face decat sa incurajeze si mai multi imigranti sa porneasca inspre Europa, transmit agentiile Reuters, DPA si MTI.

"Daca liderii europeni vor continua sa transmita mesajul ca tarile lor sunt pregatite sa primeasca pe toata lumea, va veni momentul cand zeci de milioane vor sosi la granitele Europei", lucru ce ar putea sa insemne "sfarsitul Europei", a avertizat seful executivului ungar. "Exista un numar tot mai mare de imigranti care nu provin din zone de razboi si sursa acestora este nelimitata", a subliniat el.

Pe de alta parte, Viktor Orban a declarat ca tara sa nu doreste sa primeasca o comunitate numeroasa de musulmani, invocand amintirea celor 150 de ani de ocupatie otomana din secolele al XVI-lea si al XVII-lea. "Cred ca avem dreptul sa decidem ca nu vrem un mare numar de musulmani in tara noastra", pentru ca "nu ne plac consecintele" acestei prezente, a punctat premierul ungar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz