2019-08-21 12:25

Presa din Coreea de Nord descrie summit-ul dintre Kim şi Trump ca fiind „un progres” şi „un schimb de opinii constructiv şi sincer”

 |  10:01
Presa din Coreea de Nord descrie summit-ul dintre Kim şi Trump ca fiind „un progres” şi „un schimb de opinii constructiv şi sincer”

Presa din Coreea de Nord a informat cu privire la summit-ul dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un însă nu a precizat că cei doi lideri nu au ajuns la un acord, scrie The Guardian.

Agenţia de stat KCNA a oferit o relatare pozitivă a întâlnirii de la Hanoi, susţinând că cele două ţări şi-au întărit „încrederea şi respectul reciproc” şi a descris summit-ul ca fiind un eveniment „de o însemnătate importantă”.

Abordarea presei nord-coreene este în contrast puternic cu relatările din presa internaţională care a pus în evidenţă diferenţele de opinie între Trump şi Kim, care au părăsit summit-ul fără să semneze un acord.

Ziarul sud-coreean JoongAng Daily a descris deznodământul summit-ului ca fiind „un mare şoc”. Colapsul summit-ului „va afecta procesul de pace inter-coreean”, se arată într-un editorial al ziarului, speranţele sud-coreenilor că ridicarea parţială a sancţiunilor SUA ar fi permis Seulului să reia proiecte economice şi de turism cu Nordul fiind acum îngropate.

„Ceea ce confirmă această realitate este că niciun acord este mai bine decât un acord rău. Dacă Nordul ar fi câştigat oferindu-se să desfiinţeze doar facilitatea de la Yongbyon, ar fi putut să inverseze acest curs aşa cum au făcut-o în trecut. Phenianul şi-ar reţine statutul de stat nuclear în timp ce Sudul ar fi rămas aşteptând”, se arată în editorialul ziarului.

KCNA a informat că Trump şi Kim „au apreciat” oportunitatea de a se întâlni din nou, la nouă luni de la primul lor summit şi au salutat „progresul remarcabil” pe care l-au făcut de atunci, conform KCNA Watch.

„Au avut un schimb de opinii constructiv şi sincer în ceea ce priveşte problemele care reies din deschiderea unei noi ere în îmbunătăţirea relaţiilor Coreei de Nord cu SUA în baza unor progrese”, a informat agenţia.

Articolul a fost publicat alături de poze cu Trump şi Kim pe primele două pagini ale Rodong Simmun, ziarul oficial al Partidului Muncitorilor Coreei, un indiciu că presa de stat doreşte să portretizeze întâlnirea ca fiind un succes diplomatic al lui Kim.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray