2020-04-05 10:52

Președintele Chinei recunoaște: „Coronavirusul este cea mai gravă urgență sanitară de la fondarea regimului comunist, în 1949”

 |  20:40
Președintele Chinei recunoaște: „Coronavirusul este cea mai gravă urgență sanitară de la fondarea regimului comunist, în 1949”

Președintele Chinei, Xi Jinping, a recunoscut duminică existența unor lacune în încercările autorităților de a ține sub control răspândirea coronavirusului, afirmând totodată că provocarea din prezent reprezintă cea mai gravă urgență sanitară care a afectat China de la fondarea regimului communist în 1949, potrivit AFP.

"Trebuie să tragem învăţăminte din lacunele apărute în răspunsul la epidemie", a declarat acesta, potrivit relatărilor difuzate de televiziunea naţională, informează Agerpres.

Epidemia de pneumonie virală, care a contaminat aproape 77.000 de persoane în China, dintre care peste 2.400 au decedat, ''este o criză, o mare încercare pentru noi'', a mai spus liderul chinez.

China a fost şi epicentrul epidemiei de SARS, în perioada 2002-2003, care a dus la decesul a circa 650 de persoane pe teritoriul ţării, inclusiv în Hong Kong.

Prin comparaţie, Covid-19 se dovedeşte ''foarte dificilă de prevenit şi de ţinut sub control'', a declarat liderul chinez cu prilejul unei reuniuni la care participă cei mai înalţi oficiali din ţară.

Ca măsură de prevenire a transmiterii, guvernul a plasat în carantină, în urmă cu exact o lună, oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei, unde locuiesc 11 milioane de persoane.

Epidemia, care s-a răspândit în circa 30 de ţări şi teritorii, a generat o puternică încetinire a economiei chineze.

Xi Jinping a recunoscut că va avea ''inevitabil un impact puternic asupra economiei şi societăţii'', dar a dat asigurări că efectele acesteia vor fi ''pe termen scurt'' şi gestionabile.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-23Parerea ta...

DESTEPT
24 Feb 2020

Uite asa se scri istorie . Noua revolutie culturala
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine