2020-02-18 18:07

Preşedintele Comisiei LIBE: În negocierea pentru procurorul european, Parlamentul şi Consiliul sunt parteneri egali

 |  08:28
Preşedintele Comisiei LIBE: În negocierea pentru procurorul european, Parlamentul şi Consiliul sunt parteneri egali

Preşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes (S&D), a declarat, miercuri seara, la Antena 3, că, în negocierile pentru numirea procurorului-şef european, Parlamentul European şi Consiliul sunt parteneri egali şi că nu contează ce diferenţă s-a înregistrat între candidaţi la voturile din cele două organisme.

Claude Moraes a precizat că, într-adevăr, negocierea va fi grea şi sensibilă, pentru că opţiunea este diferită a Parlamentului faţă de Consiliul, dar că ambele doresc să se ajungă la consens.

„Ştiu că spuneţi că votul statelor membre a fost important şi a venit înaintea votului nostru, dar putea să fie şi invers. A fost o chestiune de potrivire de timp, nu a fost un motiv pentru acest lucru, a avut de-a face cu programul nostru. Votul lor este egal cu votul nostru. Noi suntem egali. Ei au votat, noi am votat şi cu asta s-a terminat povestea“, a explicat preşedintele Comisiei LIBE, întrebat despre importanţa votului din COREPER.

„Atât Consiliul, cât şi Parlamentul European vor fi parteneri egali în această negociere. Este adevărat că la statele membre candidatul francez a fost foarte mult înainte şi la noi a fost foarte mică diferenţa dintre candidaţi, dar în negociere, o negociere matură, nu se va spune, nu se va uita nimeni la asta. Vom vedea care este cel mai bun candidat. Nu va fi simplu, există o diferenţă între cum s-a votat, dar asta este democraţia, aşa vrem să se întâmple voturile”, a adăugat Moraes.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-28Parerea ta...

ANONIM
28 Feb 2019

De ce dragul au mai facut asa zisul vot dacă decizia este politică??? Eu intuiesc ca decizia este politică în funcție de interesele unora ....restul a fost circ...nu stiu cum poate fi comparat un personaj cu doctorate reale si 5 limbi străine cu o NULITATE/ MEDIOCRA cu asa zis doctorat plagiat si Care nu poate vorbi in engleza din cauza emoțiilor...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine