2020-06-05 23:19

Preşedintele din Sri Lanka, MESAJ pentru ISIS, în urma atentatelor de Paște, în urma cărora au murit 253 de oameni

 |  14:08
Preşedintele din Sri Lanka, MESAJ pentru ISIS, în urma atentatelor de Paște, în urma cărora au murit 253 de oameni

Preşedintele din Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a declarat că o persoană din afara ţării ar fi putut plănui atacurile de Paşte, revendicate de ISIS, transmiţând grupării teroriste să îi „lase ţara în pace”, relatează Reuters.

Sirisena a avertizat şi că este posibil ca ISIS să fi lansat astfel „o nouă strategie” vizând ţări mai mici, conform Sky News.

O sursă guvernamentală a informat Reuters că poliţia şi alte forţe de securitate din Sri Lanka au primit ordine să rămână în stare de alertă pentru că este aşteptat ca militanţii să lovească din nou, potrivit News.ro.

Sirisena a precizat că autorităţile cunosc detalii despre „un grup mic” de cetăţeni din Sri Lanka care au călătorit în afara ţării pentru a fi pregătiţi de ISIS în ultimii zece ani.

Investigaţiile au dezvăluit că bombele folosite au fost produse local, a informat Sirisena într-un interviu acordat Sky News.

În acelaşi interviu, Sirisena a informat că are un mesaj pentru ISIS: „Lăsaţi-mi ţara în pace!”.

Atacurile au avut ca ţintă trei biserici, pline cu ocazia slujbei de Paşte şi trei hoteluri de lux din capitala Colombo.

ISIS a informat că a vizat „cetăţeni ai alianţei de militanţi (coaliţia anti-ISIS coordonată de SUA) şi creştinii din Sri Lanka”, prin agenţia sa Amaq.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine