2019-10-14 13:49

Președintele DODON, flori pentru EMINESCU și poezii pentru dușmani

 |  17:20
Președintele DODON, flori pentru EMINESCU și poezii pentru dușmani

Insoţit de consilierii prezidenţiali, Igor Dodon, presedintele Moldovei, a depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu, din parcul ”Ştefan cel Mare”, cu ocazia aniversării a 167 de ani de la naşterea acestuia. Dodon a profitat de ocazie pentru a le dedica poezia "Criticilor mei" tuturor celor care il contesta.

”Am depus astăzi flori la bustul poetului Mihai Eminescu. Eu cred că noi trebuie să ne mîndrim cu toţii că avem aşa personalităţi în istoria poporului nostru. S-a scris şi s-a spus enorm de mult despre Eminescu, nu e cazul să repet lucruri cunoscute, vreau doar să subliniez că opera lui trebuie transmisă din generaţie în generaţie aşa cum transmitem credinţa noastră creştină, pentru că şi creaţia literară a lui Mihai Eminescu ne-a modelat şi ne reprezintă în foarte mare măsură. Poezia care, în opinia mea, reflectă cel mai mai bine situaţia în care se află ţara noastră este ”Criticilor mei” şi le-o adresez criticilor mei”, a spus Igor Dodon, potrivit unui comunicat al preşedinţiei moldovene, citat de news.ro.

Dodon a menţionat expres următoarele versuri din poezia citată: ”Multe flori sunt, dar puţine/ Rod în lume o să poarte,/ Toate bat la poarta vieţii,/ Dar se scutur multe moarte.// E uşor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune,/ Înşirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune”.

”Cu prilejul aniversării de azi, vreau să vă anunţ că în viitorul apropiat voi iniţia unele proiecte culturale, care să aducă mai aproape de noi toţi creaţiile artistice din trecut şi contemporane. Voi fi un preşedinte care va sprijini proiectele culturale şi educative, nu doar prin declaraţii şi încurajări, ci şi prin fapte”, a mai spus preşedintele Moldovei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray