2020-07-07 09:30

Preşedintele Donald Trump ameninţă pe Twitter Iranul cu distrugerea

 |  08:01
Preşedintele Donald Trump ameninţă pe Twitter Iranul cu distrugerea

Preşedintele Donald Trump a ameninţat duminică Iranul cu distrugerea în cazul în care acest stat atacă interesele americane, într-o postare pe Twitter care stârneşte îngrijorare despre un potenţial conflict între cele două state, într-o perioadă în care tensiunile din relaţia bilaterală au escaladat, transmit AFP şi Reuters.

"Dacă Iranul doreşte să se lupte, va fi sfârşitul oficial al Iranului. Fără ameninţări, vreodată, la adresa SUA", a avertizat liderul de la Casa Albă.

Tensiunile dintre Washington şi Teheran s-au exacerbat după ce SUA au anunţat desfăşurarea în Golf a portavionului Abraham Lincoln şi a bombardierelor B-52, invocând existenţa unor ameninţări din partea Iranului la adresa trupelor şi a intereselor sale. Trump a înăsprit sancţiunile economice la adresa Iranului, pe lângă întărirea prezenţei militare americane în regiune.

Teheranul a calificat manevrele SUA drept un război psihologic şi un joc politic.

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif a minimalizat sâmbătă posibilitatea unui noi război în regiune. La încheierea unei vizite în China, Zarif s-a declarat "sigur (...) că nu va exista un război deoarece noi nu dorim conflict şi pentru că nimeni nu îşi face iluzii în privinţa capacităţii sale de a înfrunta Iranul în regiune", conform agenţiei Irna, citată de AFP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-20Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Mai 2019

o gramada de generali USA au spus deja ca un razboi USA-IRAN nu are cum sa se duca fara sa implice si celelalte tari din grupul IRAN-RUSIA-CHINA.Si la fel au spus si cand li s-a cerut sa invadeze SIRIA,ca vor trebui sa se confrunte inclusiv cu Rusia si China.Plus faptul ca Trump nu poate sa declare unilateral razboi Iranului fara sa treaca prin Congresul USA(asa prevede Constitutia) dar in eventualitatea ca Iranul ataca USA atunci este alta situatie.Cu siguranta nu va fi cazul ca Iranul sa atace USA,dar se pare ca provocari se tot clocesc prin laboratoare deoarece ar fi ideal pentru cei care-si doresc razboi sa aiba un motiv de a ocoli congresul USA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz