2019-07-19 15:17

Preşedintele german Steinmeier le cere SCUZE homosexualilor pentru decenii de NEDREPTĂȚI

 |  17:09
Preşedintele german Steinmeier le cere SCUZE homosexualilor pentru decenii de NEDREPTĂȚI

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier le-a cerut scuze persoanelor de orientare homosexuală, duminică, pentru suferinţele şi nedreptăţile pe care li le-au provocat legi represive în Germania nazistă şi în perioada de după al Doilea Război Mondial, relatează The Associated Press.

Şeful statului german a cerut scuze într-un discurs pe care l-a susţinut în cadrul unor ceremonii ce marchează persecutarea persoanelor de orientare homosexuală de către regimul lui Adolf Hitler.

Acest tratament dur a continuat în perioada postbelică, în ambele părţi ale Germaniei împărţite la acea vreme, în care homosexulitatea a rămas mult timp o infracţiune penală, a declarat Steinmeier, citat de DPA si News.ro.

”De aceea cer iertare astăzi (duminică), pentru toate suferinţele, nedreptatea şi tăcerea care a urmat”, a declarat preşedintele german.

Steinmeier a declarat că vrea să-i asigure pe ”toţi gay-i, lebienele şi bisexualii, toate persoanele «queer», trans- şi intersexuale” că sunt protejaţi în prezent în Germania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-03Parerea ta...

LEVST.
03 Iun 2018

posibil ca aceasta actiune sa fi fost insoirata si conceputa de la ultma vizita a lui malai-mare, in Germania...
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Reflector Reacțiile generate de editorialul anterior, „Partidul BOR”, mă obligă să dezvolt subiectul. Cei care, asemeni mie, au prins „niște ani” înainte de 89, își aduc aminte, cu certitudine, de o emisiune de reportaje și anchete difuzate la TVR. Se numea „Reflector”. O titulatură inspirată, regăsită la „case mai mari”. Să scoți la lumină Adevărul
31 Ian 2016 |

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray