2019-10-17 13:30

Președintele MEXICULUI ridică mănușa aruncată de TRUMP. Ce mutare neașteptată a făcut în „războiul” ZIDULUI

 |  19:52
Președintele MEXICULUI ridică mănușa aruncată de TRUMP. Ce mutare neașteptată a făcut în „războiul” ZIDULUI

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto şi-a anulat joi vizita programată pentru marți la Washington, unde urma să îl întâlnească pe preşedintele american Donald trump, relatează BBC News, preluat de News.ro

Această decizie a fost luată la o zi după ce noul preşedinte american şi-a dezvăluit planul cu privire la ridicarea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Trump a insistat totodată că Washingtonul vrea să recupereze banii cheltuiţi cu ridicarea zidului de la Mexic, care se opune cu fermitate acestui lucru.

Mai mult, într-un gest sfidător, Donald Trump i-a recomandat președintelui mexican să-și anuleze vizita la Washington, dacă Mexicul nu e dispus să achite costul construirii zidului.

Cu toate acestea, președintele Mexicului a precizat că este, în continuare, dispus să colaboreze cu SUA pentru acorduri reciproc avantajoase.

Miercuri, Enrique Pena Nieto condamnase proiectul zidului de la frontiera cu SUA, pentru construcția căruia omologul său american Donald Trump a emis un ordin executiv.

"Regret și condamn decizia Statelor Unite de a continua construcția zidului care, de ani de zile, în loc să ne unească, ne desparte", a spus Pena Nieto într-un mesaj video difuzat pe contul său de Twitter.

"Mexicul nu crede în ziduri. Am spus-o de mai multe ori: Mexicul nu va plăti niciun zid", a reacționat el la promisiunile lui Trump că zidul va fi plătit de mexicani.

Citește și

TRUMP, către președintele Mexicului: „Plătești ZIDUL sau stai acasă!”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray