2019-10-21 15:54

Președintele palestinian Mahmoud ABBAS, despre ambasadorul SUA în ISRAEL: „Un fiu de cățea!”. Care a fost reacția Casei Albe

 |  11:03
Președintele palestinian Mahmoud ABBAS, despre ambasadorul SUA în ISRAEL: „Un fiu de cățea!”. Care a fost reacția Casei Albe

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a afirmat că ambasadorul american în Israel, David Friedman, este un "fiu de căţea", suscitând o reacţie vehementă a Casei Albe, într-un context de tensiuni sporite între conducerea palestiniană şi administraţia Trump, comentează AFP, preluată de Agerpres.

În trecut avocat al lui Donald Trump, David Friedman şi-a preluat funcţia în mai 2017 precedat de poziţiile sale controversate în favoarea colonizării. El este, de asemenea, un susţinător înfocat al recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului şi al relocării ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Ambasadorul american la Tel Aviv este un colonist şi un fiu de căţea", a spus Mahmoud Abbas într-un discurs la Ramallah denunţând politica Statelor Unite în faţa conflictului israeliano-palestinian. Afirmaţiile lui Abbas au antrenat o reacţie vehementă din partea Casei Albe care a denunţat "insultele deplasate". "A venit timpul pentru preşedintele Abbas să aleagă între retorica urii şi eforturile concrete pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii poporului său şi a-l duce spre pace şi prosperitate", a declarat Jason Greenblatt, emisarul preşedintelui Donald Trump pentru conflictul israeliano-palestinian.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray