2020-03-30 13:46

Președintele Republicii Moldova a desemnat un nou PREMIER după căderea Guvernului

 |  20:07
Președintele Republicii Moldova a desemnat un nou PREMIER după căderea Guvernului

Fostul ministru al Finanțelor în guvernul Filip, Ion Chicu, a fost desemnat miercuri premier al Republicii Moldova de către președintele Igor Dodon, după ce marți guvernul Maia Sandu a fost demis, după cinci luni de la învestire.

”Am ales un om care nu face parte dintr-un partid politic”, a spus Dodon despre Chicu care, după demiterea Guvernului Filip, devenise consilierul lui Dodon, potrivit agora.md.

Chicu are la dispoziție 15 zile pentru a-și forma cabinetul.

„Vreau să-i sugerez domnului prim-ministru desemnat să nu piardă timpul”, a spus Dodon.

Președintele l-a catalogat pe Chicu drept un profesionist, despre care speră că va fi susținut de majoritatea deputaților din Parlament.

În același timp, Dodon a citit un decret care constată demisia Guvernului Sandu.

Guvernul Maia Sandu - învestit în urmă cu 5 luni - a picat, marți, prin moțiune de cenzură. Cu votul deputaților din Partidul Socialiștilor și al celor din Partidul Democrat, fondat de oligarhul Vlad Plahotniuc, moțiunea de cenzură înaintată de socialiștii președintelui Igor Dodon a trecut. Criza politică majoră de la Chișinău s-a declanșat după decizia Maiei Sandu de a modifica legea procuraturii, ea fiind criticată dur de socialiștii președintelui Igor Dodon.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine